AKTUALNO
Moj račun

Risanje milnih mehurčkov tudi za najmlajše - Katja

Obožujem slikanje z akvarelnimi barvami.

Kvalitetne barve omogočajo dobro prekrivnost, hitro sušenje in so na voljo v neštetih odtenkih. Ker so na vodni osnovi jih lahko redčimo z vodo. Ko je barva suha postane obstojna, permanentna. Za boljšo zaščito in bolj vibrantne barve lahko izdelek (platno, kamen, lesen okvir …) premažemo z zaščitnim premazom, ki je v sijaj ali matiranem videzu.

S sinom Primožem sva se tokrat lotila prav luštne tehnike slikanja milnih mehurčkov. Pobarvala sva ozadje temnejšega odtenka saj mehurčki tako še bolj izstopijo.

Podala sva se na lov za plastičnimi pokrovčki različnih velikosti. Rob pokrovčkov sva z belo akrilno barvo pobarvala in odtisnila na pobarvano platno. Krogi se med seboj lahko prekrivajo.

Da so beli krogi dobili »mehurčkast« videz sva si izbrala še tri svetle poljubne barvne odtenke. Spomnite se, kako izgledajo milni mehurčki.

Na nasprotne pole notranjosti belih krogov sva barve nanesla z enostavnimi naključnimi potegi čopiča. Dodala sva tudi tanke linije bele barve. Za dodaten efekt sva ozadje tudi narahlo pošpricala z belo barvo.

Namig, namesto platna lahko uporabite karton ali pa kar papir za risanje, ki prenese nekaj vode.

Material in pripomočki:

Darilnica Klavdija, trgovina z ustvarjalnim materialom

  • platno ali papir
  • akrilne barve
  • pokrovčki ali kozarci različnih velikosti
  • čopiči
  • lonček z vodo
  • podlaga za delo (lahko časopisen papir za zaščito mize)
  • zaščiten premaz

 

Upam, da sem vas s to enostavno tehniko navdušila in boste za svojo ustvarjalno mizo povabili tudi mlade in še mlajše talente.

Katja

Dodaj odgovor

Pravilnik o zasebnost: prijava na e-novice

Z vpisom svojega elektronskega naslova se prijavljate na e-novice, s katerimi vas bo podjetje Storitve Klavdija, d.o.o. obveščalo o novostih v ponudbi na spletu in v trgovini, o marketinških aktivnostih in drugih promocijah.

S prijavo na e-novice se vpišete tudi v bazo prejemnikov ugodnosti , ki jih Storitve Klavdija, d.o.o. nudi svojim uporabnikom.

Za prijavo na e-novice Storitve Klavdija, d.o.o. zbira sledeče podatke: e-naslov, IP, v primeru, da se prijavite kot registrirani član, pa tudi ime in priimek, naslov in telefon.

Po poslanem obrazcu z elektronskim naslovom boste na navedeni naslov prejeli potrditveno sporočilo – s potrditvijo tega boste do preklica prijavljeni na e-novice Storitve Klavdija, d.o.o. (t. i. opt-in odobritev). Kadarkoli lahko pisno ali s klikom na gumb Odjava v e-novicah zahtevate, da upravljavec osebnih podatkov trajno ali začasno preneha uporabljati vaše osebne podatke za namene neposrednega trženja. Vaši zahtevi bo ugodeno v 15 dneh od dneva prejema zahteve, kot predpisuje zakon. Zahtevate lahko tudi prenos ali seznanitev s podatki.

Upravljavec Storitve Klavdija, d.o.o. se zavezuje, da bo podatke skrbno varoval skladno z zakonodajo, ki ureja varovanje osebnih podatkov.

Pošiljatelj e-novic in upravljavec vaših osebnih podatkov je: Storitve Klavdija, d.o.o.

Preverite tudi celotni Pravilnik o zasebnosti