AKTUALNO: Klavdija praznuje, praznuj ves juniji tudi ti z njo :) Koda: KLAVDIJA15 ti prinese 15 % popust na celotni nakup! Dopust od 24. do 28. 6. 2024, paketki se ta teden ne bodo odpošiljali!
Moj račun

Jesenski Prtiček - Saša Jaklič

Iz platna, bombaža ali lanu izrežemo kvadrat poljubne velikosti. Npr. 40 cm x 40 cm.
Okrog in okrog ga obšijemo (cikcak, overlok).

Mizo zavarujemo s časopisom, pripravimo si barve za tekstil, čopiče in kozarček z vodo.

 

Sedaj se lotimo barvanja listov. Barve morajo biti zelo goste, ne dodajamo nič vode. Samo s čopičem pomočimo v barvo in pobarvamo list. Barvamo po tisti strani lista, ki ima bolj izrazite žile. Lahko uporabimo več različnih barv na enem listu.

Barve ne sme biti preveč.

List položimo na pripravljeno blago s pobarvano stranjo proti blagu. Vzamemo kos časopisa in ga damo na list ter močno pritisnemo in pogladimo po listu. Tako se bodo žile na listu lepo odtisnile.
Tako potiskamo cel prtiček. Pazimo samo, da vzamemo nov kos časopisa, da ne umažemo prtička.

Ko je prtiček potiskan, barvo utrdimo tako, da položimo na prtiček krpo in polikamo na stopnji za bombaž.

Tako lahko prtiček peremo v pralnem stroju na 40 °C.

Prtiček zalikamo za 1 cm na nepravo stran.
Zašijemo rob z barvno nitjo.

Taaaa - daaa!!!
In prtiček že krasi našo mizo!
To je delo hčere Eve in sosede Sare. Odlično sta opravili svoje delo!

Vrečke za kruh ali malico iz lanu.
S takim potiskom lahko naredite mnogo stvari!
Pa kok so lepe!
Tak prtiček lahko uporabite kot prtiček, v katerega date kruh, toast in ga pokrijete, lahko naredite košarico, lahko potiskate vrečko za kruh, vrečko za malico, večji prt, predpasnik …  

 

Lan in platno lahko dobite pri Saši Jaklič oz pokukajte na FB stran Od PIKE do PIKE, osebno prevzamete ali pa pošljem po pošti.

 

Dodaj odgovor

Pravilnik o zasebnost: prijava na e-novice

Z vpisom svojega elektronskega naslova se prijavljate na e-novice, s katerimi vas bo podjetje Storitve Klavdija, d.o.o. obveščalo o novostih v ponudbi na spletu in v trgovini, o marketinških aktivnostih in drugih promocijah.

S prijavo na e-novice se vpišete tudi v bazo prejemnikov ugodnosti , ki jih Storitve Klavdija, d.o.o. nudi svojim uporabnikom.

Za prijavo na e-novice Storitve Klavdija, d.o.o. zbira sledeče podatke: e-naslov, IP, v primeru, da se prijavite kot registrirani član, pa tudi ime in priimek, naslov in telefon.

Po poslanem obrazcu z elektronskim naslovom boste na navedeni naslov prejeli potrditveno sporočilo – s potrditvijo tega boste do preklica prijavljeni na e-novice Storitve Klavdija, d.o.o. (t. i. opt-in odobritev). Kadarkoli lahko pisno ali s klikom na gumb Odjava v e-novicah zahtevate, da upravljavec osebnih podatkov trajno ali začasno preneha uporabljati vaše osebne podatke za namene neposrednega trženja. Vaši zahtevi bo ugodeno v 15 dneh od dneva prejema zahteve, kot predpisuje zakon. Zahtevate lahko tudi prenos ali seznanitev s podatki.

Upravljavec Storitve Klavdija, d.o.o. se zavezuje, da bo podatke skrbno varoval skladno z zakonodajo, ki ureja varovanje osebnih podatkov.

Pošiljatelj e-novic in upravljavec vaših osebnih podatkov je: Storitve Klavdija, d.o.o.

Preverite tudi celotni Pravilnik o zasebnosti