AKTUALNO
Moj račun

Foamirana pena - tulipani - Andreja

Foamirana pena je umeten raztegljiv materal, ki je videti kot papir in ga s pomočjo toplote enostavno oblikujemo. Gre za poseben material, v različnih barvah, debeline 0,6 ali 0,8 ali 1,0 mm in je nemanjen izdelavi rož in podobne dekoracije. Foamirana pena ni isto kot “Craft foam” – penasta guma, ki uporablja za ustvarjanje z otroci in je debela 2,0mm.

Foamiro peno lahko barvamo z različnimi barvami: oljnimi pasteli, spreji, krednimi barvami ali pigmentnimi in dye ink blazinicami. Za izdelavo rožic iz foamirano pene potrebujemo likanik, cvetno sredico (prašnike, perle, gumbe, dekorativne kamenčke..), škarje, močno lepilo – vročo lepilno pištolo. Prav pridejo tudi različno veliki pripomočki za reliefno vtiskovanje in mehka gobasta podlaga za delo.

Postopek v besedi:

1. Iz pene izrežemo želene oblike.
2. Likalnik segrejemo na srednjo vrednost, izklopimo funkcijo pare.
3. Izrez primemo s pinceto in za nekaj sekund pritisnemo ob likalnik. Ko se začne pena na likalniku oblikovati, jo odmaknemo z vroče plošče in do konca oblikujemo med prsti ali s kroglastimi pripomočki.
4. Cvet razgrnemo in oblikujemo do konca.
5. Za en cvet lahko uporabimo eno ali več plasti enakih ali različno velike cvetne lističe, ki jih na sredini zlepimo skupaj.
6. V sredino naredimo odprtico, skozi katero napeljemo prašnike, lahko pa samo nalepimo dekorativen gumb.

Postopek v videu:

https://youtu.be/JxwuRWznZTo

Ves material in pripomočke najdete na poličkah :

This image has an empty alt attribute; its file name is logo-darilnica-klavdija-1.png

http://www.darilnica-klavdija.si
  • Foamirana pena v različnih barvah
  • Embosing palčke, pincete, škarje
  • Rezalne šablone motiv rož
  • Barvne blazinice – Archival Ink Ranger
  • Lepilna – vroča pištola
  • Mehka podlaga za oblikovanje
  • Cvetličarska žica, trak, goba
  • Mah ali sisal – agavina volna
  • Keramičen lonček

Več ustvarjalnih vsebin najdete v Ustvarjalna Akademija Darilnica Klavdija.

Vse podrobnositi o poteku šole in prijava: https://www.darilnica-klavdija.si/sola-od-hobija-do-biznisa

Hvala za ogled in komentarje

Dodaj odgovor

Pravilnik o zasebnost: prijava na e-novice

Z vpisom svojega elektronskega naslova se prijavljate na e-novice, s katerimi vas bo podjetje Storitve Klavdija, d.o.o. obveščalo o novostih v ponudbi na spletu in v trgovini, o marketinških aktivnostih in drugih promocijah.

S prijavo na e-novice se vpišete tudi v bazo prejemnikov ugodnosti , ki jih Storitve Klavdija, d.o.o. nudi svojim uporabnikom.

Za prijavo na e-novice Storitve Klavdija, d.o.o. zbira sledeče podatke: e-naslov, IP, v primeru, da se prijavite kot registrirani član, pa tudi ime in priimek, naslov in telefon.

Po poslanem obrazcu z elektronskim naslovom boste na navedeni naslov prejeli potrditveno sporočilo – s potrditvijo tega boste do preklica prijavljeni na e-novice Storitve Klavdija, d.o.o. (t. i. opt-in odobritev). Kadarkoli lahko pisno ali s klikom na gumb Odjava v e-novicah zahtevate, da upravljavec osebnih podatkov trajno ali začasno preneha uporabljati vaše osebne podatke za namene neposrednega trženja. Vaši zahtevi bo ugodeno v 15 dneh od dneva prejema zahteve, kot predpisuje zakon. Zahtevate lahko tudi prenos ali seznanitev s podatki.

Upravljavec Storitve Klavdija, d.o.o. se zavezuje, da bo podatke skrbno varoval skladno z zakonodajo, ki ureja varovanje osebnih podatkov.

Pošiljatelj e-novic in upravljavec vaših osebnih podatkov je: Storitve Klavdija, d.o.o.

Preverite tudi celotni Pravilnik o zasebnosti