AKTUALNO
Moj račun

Altenew - Večplastno odtiskovanje

Živjo,

Danes vam pokažem večplastno odtiskovanje. Če se tega izogibate, verjemite, da vas še kako dobro razumem. Sama sem se tudi, vse dokler nisem bila malce prisiljena, da se tole navadim in sedaj lahko rečem, da pravzaprav ni tako zelo težko.

Tokrat sem ustvarjala s setom Dahlia Blossoms od Aletnew, ki je precej enostaven set štampiljk za začetek. Ima le osnovno plast, ki pobarva površino cveta in eno plast sence. Odločila sem se, da vam tokrat pokažem več voščilnic in is naredim malo zaloge teh cvetov, če že delam.

Najprej sem si narezala papirčke, ki morajo biti vsi enake velikosti, sicer imamo potem težavo pri odtiskovanju, da se nam kaj ne ujema. Pri večplastnem odtiskovanju nam tudi zelo prav pride naprava za odtiskovanje. Ta nam pomaga, da ne rabimo vedno znova centrirati štampiljke, ampak jo enkrat nastavimo in potem menjamo samo papir.

Torej v to napravico fiksiramo papir in odtisnemo najprej zunanjo linijo rože, in tako ponavljamo dokler jo ne odtisnemo na vse papirje. Nato nastavimo štampiljko, ki obarva celotno površino cveta. Za podlago si izberemo svetlejše barvne tone, za sence pa temnejše. Tako sedaj obarvamo vse prej odtisnjene rože. Ker jih imamo več in bomo uporabili več različnih barv, tudi tukaj priporočam, da začnete s svetlejšimi toni, saj lahko potem kaj barve ostane na štampiljki in si hitro kaj pokvarimo. Nato pa nadaljujemo z naslednjo plastjo, ki doda daliji senčke. Tokrat moramo biti zelo pozorni, da to štampiljko pravilno postavimo. Predlagam, da si to ogledate v videu, saj je lažje pokazati kot povedati. Ko jo nastavimo potem smo še poštempljamo vse cvetove.

Jaz sem tako padla v štempljanje, da sem čisto pozabila posneti več fotografij, tako,  vam tokrat to pokažem na listkih, ki se naredijo po enakem principu kot cvetovi. Res pa vam priporočam, da si ta postopek pogledate v videu, ki ga najdete na tej povezavi: https://youtu.be/RbNMmIoJ1po

Ko sem odtisnila vse, kar sem želela, sem nato nekaj cvetov izrezala z rezalno šablono in Sizzix-om. Preostanek pa sem lepo shranila skupaj s štampiljkami, tako mi naslednjič ne bo potrebno iti vsega odtiskovat, ampak bom imela cvetove in liste že pripravljene in bom lahko samo še izrezala in uporabila.

Nato sem vzela stencil šablono in osenčila polovico papirja, ki bo za ozadje, v mint barvi, na prehod pa sem nalepila zlat washi trak. Malo sem se poigrala s postavitvijo cvetov, dodala še nekaj listkov in odtisnila napis zate. Vse skupaj sem potem nalepila še na osnovo za voščilnice. In voščilnica je bila končana. Nato pa sem se malo poigrala še z drugimi napisi in stencil šablonicami in ustvarila še nekaj voščilnic.

Če vam je voščilnica všeč, bom vesela kakšnega vašega komentarja spodaj. Sicer pa hvala vam za ogled in se vidimo zopet naslednji teden,

Roteja

Dodaj odgovor

Pravilnik o zasebnost: prijava na e-novice

Z vpisom svojega elektronskega naslova se prijavljate na e-novice, s katerimi vas bo podjetje Storitve Klavdija, d.o.o. obveščalo o novostih v ponudbi na spletu in v trgovini, o marketinških aktivnostih in drugih promocijah.

S prijavo na e-novice se vpišete tudi v bazo prejemnikov ugodnosti , ki jih Storitve Klavdija, d.o.o. nudi svojim uporabnikom.

Za prijavo na e-novice Storitve Klavdija, d.o.o. zbira sledeče podatke: e-naslov, IP, v primeru, da se prijavite kot registrirani član, pa tudi ime in priimek, naslov in telefon.

Po poslanem obrazcu z elektronskim naslovom boste na navedeni naslov prejeli potrditveno sporočilo – s potrditvijo tega boste do preklica prijavljeni na e-novice Storitve Klavdija, d.o.o. (t. i. opt-in odobritev). Kadarkoli lahko pisno ali s klikom na gumb Odjava v e-novicah zahtevate, da upravljavec osebnih podatkov trajno ali začasno preneha uporabljati vaše osebne podatke za namene neposrednega trženja. Vaši zahtevi bo ugodeno v 15 dneh od dneva prejema zahteve, kot predpisuje zakon. Zahtevate lahko tudi prenos ali seznanitev s podatki.

Upravljavec Storitve Klavdija, d.o.o. se zavezuje, da bo podatke skrbno varoval skladno z zakonodajo, ki ureja varovanje osebnih podatkov.

Pošiljatelj e-novic in upravljavec vaših osebnih podatkov je: Storitve Klavdija, d.o.o.

Preverite tudi celotni Pravilnik o zasebnosti