Ideja - Škatlica presenečenja za krst (Designed by Aleksandra)

Proizvajalec: Storitve Klavdija
Šifra izdelka: ideja14
Razpoložljivost: Na zalogi
Cena: 0,00€
Brez DDV: 0,00€

Količina:

 

PRIPOMOČKI:

 • tapetniški (olfa) nož
 • škarje
 • ravnilo
 • svinčnik
 • podlaga
 • pršilka
 • spatula
 • stencil šablona
 • lepilo (sama uporabljam za lepljenje vroče lepilo)
 • 3d lepilni trak
 • robni luknjač
 • tiskalnik

 

UPORABLJENI MATERIAL:

 • 250-gramski bel karton
 • Maja Design scrapbook papir iz kolekcij Crea Diem in Vintage spring
 • lepenka
 • papirnata čipka v traku
 • dodatki (trava, kamenčki, les, rožice, chipboard izrezki, školjka)

 

POSTOPEK:

1.Pripravi si bel karton, izbran scrapbook papir, ravnilo, nož in svinčnik.

2.Iz belega kartona izreži osnovo za škatlico v velikosti 30 x 30cm.

Osnovo razdeli na 3 dele vodoravno in 3 navpično, da dobiš 9 kvadratkov.

Vogalne štiri kvadratke odreži stran in preostale stranice zapogni, da dobiš škatlico. Iz scrapbook papirja izreži 8 kvadratkov velikosti 9,7 cm. Z njimi najprej obleči stranice škatlice z zunanjega, nato pa še z notranjega dela.

3. Pripravi si bel kartonček velikosti 9,7 cm za osrednji del škatlice.

Ker želimo dobiti izgled kamnitih tal, bomo s pomočjo stencil šablone in spatulce nanesli strukturno pasto.

4. Stencil šablono namestiš na kartonasto podlago in s pomočjo spatule naneseš strukturno pasto. Paziš da površino lepo pogladiš, da bo enakomerna struktura, ko se bo posušila. Postopek ponoviš na drugi strani kartonaste podlage. Paziš, da nimaš ostrih prehodov, zato vedno uporabljaš robni del stencil šablone. Po končanem delu stencil šablono in spatulo dobro opereš z vročo vodo in milom, da ti bosta še dolgo služili.

5. Ko se strukturna pasta posuši (pri tem si lahko po želji malo pomagaš z grelno pištolo), nadaljuješ z nanosom barve. Ker želimo naraven videz, sem izbrala svetlejši in temnejši odtenek rjave. Sama za barvanje uporabljam Faber Castell Gelatose. Super jih lahko nadomestijo tudi Distress voščenke Tima Holtza, ki imajo enak učinek. Po želji pa lahko osenčite tudi z Distress blazinicami. Odvečno barvo popivnajte z baby robčki.

6. Tako dobljeno podlago pritrdiš na sredino škatlice. Iz lepenke izrežeš stranice za steno, ki bo postavljena v notranjosti.

7. Stranice zlepiš skupaj, da dobiš škatlico in jih oblečeš v bel karton.

8. Tudi na zunanje stranice "zida" nanesemo strukturno pasto in jo obarvamo.

9. Tako pripravljen "zid" nalepimo v notranjost škatlice in okrasimo s travico.

10. Sama zadnje čase rada uporabljam chipboard izrezke, saj dajo izdelku poseben pridih. Tudi tu sem se odločila uporabiti vitice, ki sem jih kasneje namestila na zid. Osnovo sem najprej prebarvala z gessotom, da sem jo pripravila za nadaljni nanos barve, nato pa sem listke obarvala z zelenima odtenkoma Gelatosov.

11. Na krstnih škatlicah rada upodobim "sveto vodo", ki jo skrijem kar v morsko školjkico. Slednjo naredim tako, da zmešam modro barvo v spreju z Glossy Accent gelom.

12. Oba elementa nato pritrdimo v škatlico.

13. Sledi okraševanje z rožicami, kamenčki, dodatkom lesa, kar naredi škatlico bolj pristno.

14. Na vodnjak s sveto vodo sem dodala še chipboard ptička, ki sem ga pobarvala z gelatosi (super se obnesejo tudi Distress voščenke).

15. Vas kaj zanima kaj se bo skrivalo v desnem kotu, kamor nisem dala travice? Angelček... kot se za krst spodobi. Angelčka lahko kupite, jaz pa sem tokrat izkoristila znanje, ki sem ga pridobila na nedavni delavnici in angelčka izdelala s suhim polstenjem.

16. Ko je sredinski del škatlice končan, sledi okrasitev stranic. Tu uporabim papirnato čipko, da zakrijem prehode med papirjema.

17. Na tiskalnik natisnem besedila za škatlico. Sama rada razdelim na eno stranico verz, na drugo voščilo in na tretjo osebno posvetilo. Ena stranica je rezervirana za žepek za denar. Zelo lepo je, če besedila izrežeš z okroglo šablono in jih obrobiš s trakom, ki ga dobiš z robnim luknjačem. Natančneje bom postopek pokazala v enem izmed mojih prihodnjih tutorialov.

18. S 3d lepilnimi blazinicami nalepiš tako dobljeno besedilo na stranice.

19. Sledi okraševanje stranic z enakimi dodatki, kot smo jih uporabili v sredinskem delu škatlice.

20. Za žepek za denar sem tokrat izbrala zgornjo stranico škatlice, ki se sicer skriva za "zidom" in ne bi bila dobro vidna.

21. Tudi žepek okrasimo.

22. na koncu sem se odločila dodati enega chipboard ptička še angelčku v roke. Pobarvala sem ga enako kot prejšnjega.

23. Tisti, ki poznate in spremljate moje delo, veste, da skorajda ne morem brez metuljčkov. :) Maja Design papirji so idealni, saj imajo tako čudovite metuljčke. Seveda sem jih nekaj izrezala in jih dodala škatlici.

24. Na koncu sledi še izdelava pokrova. Če ste sledili meram, ki sem jih podala v uvodu, odrežete iz belega kartona kvadrat velikosti 15,2 x 15,2 cm in na vsaki strani odmerite 2,5cm vodoravno in navpično. Zarežete do osrednjega kvadrata, tako da lahko tako označene stranice upognete in naredite pokrov.

25. Sama robove pokrova vedno polepšam z robnim luknjačem, ki sem ga uporabila že v notranjosti škatlice. Rob osenčim z distress blazinico.

26. Pokrov še okrasiš in v rokah imaš čudovito škatlico za obdarovanje.

:)

Priporočen ogled (44)
Kategorije