Ideja DT Andreja - Drsna voščilnica

Proizvajalec: DT Ustvarjalna ekipa
Šifra izdelka: ideja53
Razpoložljivost: Na zalogi
Cena: 0,00€
Brez DDV: 0,00€

Količina:

 

Andreja: "Pri Klavdiji sem našla igrive ježke iz seta štampiljk Gerda Steiner, ki so naravnost fantastični za izdelavo spinner voščilnic. To so voščilnice, kjer se motiv premika, drsi, vrti s pomočjo enostavnega mehanizma.

Najprej sem pripravila osnovo: bel papir sem pobarvala z Distress Oxide inki.

Rob belega papirja sem zaščitila z zaščitnim lepilnim trakom in nanesla Distress Oxide  Wild honey.

Nadaljevala sem z Distress Oxide Broken China in Faded Jeans.

Kljub zelo neenakomernemu začetnemu nanosu se barve izredno lepo nanašajo, mešajo in senčijo.

Belo tempera barvo sem nanesla na akrilni blok in jo s trdim čopičem preko roba naškropila na pobarvan papir. Ugotovila sem, da bolj trde ščetine, kot so, lepše kapljice nastanejo.

Distress Oxidi reagirajo z vodo in tako se ustvari videz globine neba. MFT distančniki so odličen pripomoček, ki olajšajo izdelavo drsne voščilnice, našla sem jih pri Klavdiji.  Multi medium lepilom sem zlepila drsni mehanizem: bel krogec iz papirja, MFT distančnik, bel papirnat izrez drobne rožice (da sem dobila vijugasto obliko) in na koncu še droben cofek. Priporočam uporabo tršega papirja. Ježke sem odtisnila na Mixed media papir in jih pobarvala z Distress flumastri. Zadnje čase največ uporabljam Mixed media papir, ki prenese vse: je zelo čvrst, bel, prenese res veliko vode.

Pregled narejenega: Preizkušanje postavitve: Izrez za drsalnico. Izrezanega dela ne zavržem ampak ga nalepim na osnovo za voščilnico. Na zadnjo stran sem z obojestranskim lepilnim trakom nalepila moss gumo v katero sem izrezala odprtino za drsni mehanizem. Drsni mehanizem vedno pošteno napudram saj tako odstranim lepljivost morebitnega ostanka lepila. Rob sem toplotno embosirala. Ranger embossing pisalo je popolnoma prozorno in dovolj "mokro", da se nanj drobni delci zelo dobro primejo. Za še več dinamike sem ježke podložila s 3d lepilnim trakom."

Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=r_MFEc8RHQc

Blog: http://www.mavricneideje.si/2017/drsna-voscilnica-sodelovanje-z-darilnica-klavdija/

Oznake: ideja, idea
Priporočen ogled (80)
Kategorije