Ideja DT Vanči - Mandala

Proizvajalec: DT Ustvarjalna ekipa
Šifra izdelka: ideja30
Razpoložljivost: Na zalogi
Cena: 0,00€
Brez DDV: 0,00€

Količina:

 

Uporabljeni pripomočki:
- osnova za voščilnico, 
- scrapbook papir v zeleni barvi,
- akvarelni papir,
- blazinica Versa Mark,
- embosing prah WOW Metallic Gold Rich Pale Super Fine ,
- grelna naprava, 
- obojestranski lepilni trak,
- rezalnik,
- škarje,  
- Spectrum noir sparkle flomastri – Shades of spring, 
- akrilne ploščice, 
- Enamel Accents -Eletric Lime,
- štampiljka Mandala, 
- štampiljka z napisom "Vse najboljše".

Voščilnica, ki jo bomo skupaj izdelali

Postopek izdelave 

1. korak: Najprej si pripravimo papir. Zelenega odrežemo na velikost 10x14,4cm, bel akvarelni papir pa na velikost 9,5x13,9 cm.Oba kosa papirja oblepimo z obojestranskim lepilnim trakom.

2. korak:  Na bel akvarelni papir v zgornji desni kot s pomočjo Versa Mark blazinice odtisnemo štampiljko mandale. Pri tem bodite pozorni, da res dobro pritisnete po celotni površini akrilne ploščice, da se lepilo res na celotni površini prenese iz štampiljke na papir. Sama sem nekoliko slabše pritisnila na sredino in posledično nisem dobile lepega odtisa. Situacijo sem rešila, tako da sem sredinski del štampiljke še enkrat odtisnila namanjši kos akvarelnega papirja.

3 .korak:  Odtisnemo še izbrani napis in celotno površino posujemo z embosing prahom, sama sem uporabila  embosing prah WOW Metalic Gold Rich Pale, ki me je navdušil. Prah je zelo fino mlet in prav ta lastnost mu omogoča, da odtise z veliko detajli lepo embosira. 

4. korak:  Embosing prah stopimo s pomočjo grelne napreve, ki jo premikamo (levo in desno), saj se na ta način izognemo gubanju papirja.

5. korak:  Po embosiranju počakamo nekaj trenutkov, da se  papir in prah ohladita. Iz manjšega kosa papirja izrežemo sredinski del mandale (krog).

6. korak:  Lotimo se barvanja s pomočjo Spectrum Noir Sparcle flomastrov, ki jih moramo pred uporabo nekoliko pretresti, da aktiviramo bleščeč pigment. Flomastre lahko uporabljamo, tako da popestrimo oziroma "pobleščičimo" pobarvan odtisek ali pa tako kot sem jih uporabila sama, za barvanje. V tem koraku prepusitmo domišljiji prosto pot. Po samem barvanju je dobro, da nekoliko počakamo, da se barva posuši.

7. korak:  Preostane nam še sestavljanje voščilnice. Na osnovo najprej prilepimo zelen scrapbook papir, sledi lepljenje akvarelnega papirja, z odtisnjeno in pobarvano mandalo. Na koncu s pomočjo 3d blazinic prilepimo še krog.

8. korak:  Piko na i voščilnici damo,  tako da s pomočjo Enamel Accents poudarimo posamezne krogce, ki se morajo dobro posušiti, preden voščilnico odpošljemo ali podarimo.


Če so bila pisna navodila nekoliko nejasna, 
si lahko postopek izdelave ogledate v spodnjem video posnetku.

Video

Lep ustvarjalni pozdrav do prihodnjič,
Vanja

 

Oznake: ideja, idea, mandala
Priporočen ogled (57)
Kategorije