Ideja DT Vanja - Prijateljice

Proizvajalec: DT Ustvarjalna ekipa
Šifra izdelka: ideja63
Razpoložljivost: Na zalogi
Cena: 0,00€
Brez DDV: 0,00€

Količina:

 

Vanja: "1. korak: Na kos plastike narišemo krog poljubne velikosti in ga izrežemo (premer mojega meri 12 cm)  ali pa uporabimo pokrov embalaže večjega jogurta ali skute.

2. korak: S pomočjo bele akrilne barve pobarvamo izrezan krog. Ker je bila moja plastika prozorna sem za popolno prekrivanje nanesla približno pet slojev akrilne barve. Prekrivnost je odvisna od akrilne barve pa tudi od naših želja kakšno podlago želimo za nadaljno obdelavo.

3. korak: S pomočjo stencil šablone, akrilne barve in bleščeče strukturne paste ustvarimo ozadje. Pri tokratnem izdelku, sem se odločila in malo eksperimentirala. Bleščečo strukturno pasto ter akrilno barvo zmešala skupaj, seveda sem s tem "uničila" bleščice, a sem vseeno pridobila zanimivo strukturo. S pomočjo lopatke sem pripravljeno zmes nanesla na okrasek in pusitila, da se je pasta dobro posušila (proizvajalec priporoča 24 urno sušenje).

4. korak: Med sušenjem osnove sem se lotila barvanja. Štampiljko sem odtisnila z Versa Mark blazinico in jo najprej embosirala z zlatim embosing prahom, a ker ta postopek že dobro poznamo sem se odločila, da mu ne namenjam večje pozornosti. Obraze sem pobarvala s pomočjo tattered rose in worn lipstick markerjev. Nadaljevala pa sem z barvanjem las, uporabila sem markerje ground espresso, tea dye, wild honey ter walnut stain  in vsaka gospa je tako dobila svojo barvo las.

5. korak: Lončke sem pobarvala z odtenkom lucky clover. Nadaljevala sem z barvanjem obuval in pri tem uporabila naslednje štiri odtenke: frayed burlap, hickory smoke, bundled sage in weatherd wood, ki so se mi zdeli nekako najbolj smiselni glede na barvno paleto, ki sem si jo zamislila. 

6. korak: Kot da eksperimentiranja ni bilo dovolj sem se odločila, da z vami delim tudi barvanje s pomočjo distress stain-ov, pa ne tistih navadnih, ampak treh metalnih s pomočjo katerih sem pobarvala obleko, jakno in kapo in šal. 

7. korak: Skoraj smo že pri koncu barvanja, saj nam preostane le še barvanje preostalih delov oblačil, ki jih nisem pobarvala s staini.  Pri tem sem uporabila naslednje štiri barve: cracked pistachio, tumbled glass, stormy sky in weathered wood.

8. korak: S pomočjo škarij obrežemo odtis.

9. korak: Sledi še zadnji korak in sicer okraševanje našega okraska. Za tal del sem uporabila bleščeč washi trak in pa enega izmed trakov iz kompleta. Na bele dele, ki jih nisem opremila z strukturno pasto sem nalepila bleščeč washi trak, pri tem sem odvečen del  odrezala s škarajami. Majhne nasvet pri lepljenju washi trakov je ta, da zagotovimo 100% lepljivost dodamo nekaj kapljic tekočega lepila in s tem preprečimo, da bi se nam odlepil.

Na bele dele, ki jih nisem opremila z strukturno pasto sem nalepila bleščeč washi trak, pri tem sem odvečen del  odrezala s škarajami. Majhen nasvet pri lepljenju washi trakov je ta, da zagotovimo 100% lepljivost dodamo nekaj kapljic tekočega lepila in s tem preprečimo, da bi se nam odlepil.

Pobarvano sličico sem na podlago prilepila kar s pomočjo vročega lepila. Podlaga na katero sem zalepila je zelo strukturirana in vroče lepilo zagotavlja, da se papir res dobro prime podlage.

Našemu okrasku sem nato na rob, ravno tako s pomočjo lepilne pištole, prilepila okrasni trak, ki zaključi izgled okraska in mu da tisto piko na in vse skupaj poveže v celoto, čeprav tega dela skoraj ni videti.

Seveda moram imeti naš okrasek tudi vrvico s pomočjo katere ga obesimo na smrečico. Luknjo sem z očetovo pomočjo naredila z uporabo orodja oziroma  luknjača za zakovice in zakovice. Skozenjo sem napeljala satenast trak, ki sem ga okrasila z kragulčki in mašno, ki sem jo izdelala s pomočjo traka iz kompleta trakov.

Na koncu sem dodala še nekaj okrasnih kamenčkov, ki naš okrasek še polepšajo. 

In tako smo prišli na konec našega ustvarjanja okraska za na smrečico.  Vem, zopet dolga objava in veliko navodil, da vam malo olajšam branje in razumevanje sem tudi tokrat pripravila video (ki tudi ni kratek) v katerem si lahko ogledate kako je okrasek nastal. 
Vabljeni k ogledu."

Blog: https://vanci-ustvarja.blogspot.si/2017/12/darilnica-klavdija-dt-2017-novoletni.html

Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=2WJ60b9xvBo

Oznake: ideja, idea
Priporočen ogled (50)
Kategorije